image
Sursa foto: GettyImages

Columbia - Peste 2.200 de incendii de pădure în 2019, cel mai mare număr în 20 de ani

Peste 2.200 de incendii de pădure au fost înregistrate în acest an în Columbia, cel mai mare număr în douăzeci de ani, o creştere atribuită încălzirii globale şi defrişărilor pentru culturile agricole, au declarat luni autorităţile.

Din ianuarie au fost semnalate 2.217 incendii, care au distrus aproximativ 128.777 de hectare, mai ales în regiunile Tolima, Cundinamarca, Huila (centru), Cauca şi Narino (sud-vest).

Majoritatea acestor incendii "au fost provocate de om pentru a pregăti terenuri pentru plantarea de produse agricole", a spus Gonzalez.

Directorul serviciului naţional de pompieri, căpitanul German Miranda, a afirmat că încălzirea globală a fost un factor agravant şi a complicat şi mai mult lupta împotriva incendiilor.

„Înainte, temperaturile ne permiteau să controlăm mai rapid incendiile. Astăzi, ne confruntăm cu 42-43 de grade Celsius. Asta face ca incendiile să se răspândească cu mult mai multă forţă, să afecteze zone mai întinse şi să fie mai frecvente", a mai spus el.

Potrivit agenţiilor de salvare, pădurea amazoniană din Columbia nu a fost afectată de incendiile din acest an, spre deosebire de Brazilia şi Bolivia, unde flăcările au distrus zone întinse.

În Brazilia, între 1 ianuarie şi 5 septembrie, sateliţii Institutului naţional de cercetare spaţială (INPE) au înregistrat 96.596 de incendii, dintre care 51,4% în Amazonia.

În Bolivia, incendiile au devastat peste 1,7 milioane de hectare de pădure şi pajişti începând cu luna mai, inclusiv arii protejate, potrivit cifrelor oficiale

Noutăţile partenerilor

comentarii: