Prevederi în acest sens au fost aprobate astăzi de către Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău. Totodată, în procesul livrării produselor comandate online, se vor respecta, obligatoriu, normele pentru combaterea răspândirii infecției COVID-19 (utilizarea mijloacelor individuale de protecție - mască de protecție și mănuși).

Comisia a stabilit permiterea comerțului ambulant pentru gospodăriile țărănești (de fermier), zilnic, între orele 06:00-14:00, cu produse agricole vegetale de producție proprie, inclusiv material săditor și semincer (din remorcă sau automagazin), în baza schemelor de amplasare emise de preturile de sector sau primăriile din suburbiile municipiului Chișinău, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19.

Totodată, s-a convenit acceptarea desfășurării comerțului angro, zilnic, între orele: 06:00-17:00, cu produse agricole vegetale, material săditor, semincer de producție proprie și animale domestice, pe teritoriul amenajat din strada Cărbunari 9, aflat în gestiunea economică a Î.M. „Piața Centrală”, cu condiția respectării normelor igienice pentru reducerea infecției prin coronavirus (minimum 3m, distantă între unitățile comerciale).