„Se elaborează proiecte tehnice pentru noi sectoare de drumuri. Anul viitor vor fi incluse noi sectoare de drumuri care anul acesta nu au fost incluse în program. Reabilitarea infrastructurii drumurilor va continua pe termen mediu, indiferent de situația economică, care nu este cea mai strălucită”, a afirmat Ion Chicu.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, situația privind produsul intern brut în trimestrul II al acestui an, comparativ cu tremistrul II al anului 2019 înregistrează o diminuare a produsului intern brut cu 11,5%. În primul trimestru a fost înregistrată o scădere cu 7 la sută. Premierul a ținut să menționeze că acest lucru s-a întâmplat din cauza restricțiilor legate de criza pandemică.

„În condițiile acestei comprimări a economiei trebuie să asigurăm stabilitatea bugetară. O asigurăm, nu am admis si nu vom admite întirzieri la achitarea plătilor la onorarea angajamentelor statului față de populatie și agenți economici, dar parcurgem timpuri foarte grele”, a mai spus el.

Amintim că potrivit Administrației de Stat a Drumurilor programul “Drumuri Bune ”, se derulează în 33 de raioane și municipiul Chișinău și Bălți.

La data de 18 septembrie 2020, au fost executați circa 303 km de drum, în valoare de 462 milioane de lei.