image
Sursa foto: jurnal.md

Pericolul a trecut: Ștefan Gațcan nu mai este ocrotit de SPPS

Deputatul Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de protecție și pază de stat. Anunțul a fost făcută de SPPS.

„Din data de 14 decembrie 2020, la solicitarea personală, domnul Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de protecție și pază de stat”, precizează SPPS.

Precizăm că, pe 3 februarie 2021, Serviciul de Protecție și Pază de Stat a sesizat Procuratura Generală referitor la decizia de a-i fi acordată protecție lui Gațcan.

În context, SPPS punctează că a a inițiat un șir de anchete de serviciu în vederea stabilirii unor acțiuni pretins ilegale admise în perioada anilor 2019-2020.

Amintim că, în luna iulie 2020, deputatul Ștefan Gațcan a încercat să plece de la socialiști și să adere la Pro Moldova, însă totul s-a transformat într-un scenariu de filme de acțiune. Gațcan ba pleca dintr-o fracțiune în alta, după care a și dispărut, presupunându-se că acesta a fost chiar sechestrat.

Ulterior, la revenirea în Parlament, s-a văzut că acesta beneficiază de pază de stat.

Atunci SPPS a explicat în felul următor decizia de a i se acorda lui Gațcan protecție de stat. „Articolul prevede că președintele dispune acordarea protecției și altor demnitari, dacă se constată o stare de pericol la adresa demnitarului protejat. Informațiile privind starea de pericol se prezintă de către instituțiile de forță ale statului. Protecția va fi acordată până vor dispărea motivele în baza cărora a fost instituită”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Serviciului Protecție și Pază de Stat din acea perioadă, Maia Angheni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: