image
Sursa foto: Platforma DA

Imagini de la întâlnirea lui Andrei Năstase cu studenții de la Universitatea Tehnică a Moldovei

Andrei Năstase, candidatul unic al opoziției anti-oligarhice pentru funcția de primar al Chișinăului, împreună cu echipa sa, a avut o întâlnire cu studenții de la Universitatea Tehnică a Moldovei.

Liderul Platformei DA, însoțit de Alexandru Machedon, vice-președinții Platformei Demnitate și Adevăr Liviu Vovc și Inga Grigoriu, președintele Tinerilor DA Dinu Plîngău și Vlad Bolea, președinte al organizației municipale a Partidului Acțiune și Solidaritate a vorbit despre programul său electoral.

În mod special, tinerii au fost interesați de intențiile programatice privind educația. „Acest sector va deveni prioritar pentru administrația municipală. Pentru a atinge obiectivele noastre vom avea o politică de alocare a investițiilor capitale în funcție de necesitățile obiective, excluzând factorul politic”, a spus Andrei Năstase.

Tehnologiile moderne și implementarea acestora în diverse domenii de administrare a orașului, crearea parcurilor IT, precum și alte subiecte tangente, au provocat curiozitatea și interesul tinerilor dornici să cunoască cât mai multe despre modernizarea capitalei și transformarea acesteia într-un Smart City, într-un Oraș Pilot Inteligent.

Andrei Năstase a dezvoltat ideile legate de modernizarea Chișinăului și a specificat că acestea sunt legate intrinsec, de rând cu alte obiective reformatoare, de crearea multor locuri de muncă pentru tineri capabili, care nu vor mai fi nevoiți să plece peste hotarele țării pentru a-și implementa performanțele profesionale, să-și creeze bunăstarea dorită.

Cei circa 200 de tineri prezenți la întâlnire au abordat multiple subiecte de la lipsa parcărilor, a pistelor pentru cicliști, a trotuarelor calitative și a spațiilor verzi până la eficientizarea transportului public etc. Toate întrebările și-au găsit răspunsurile în Programul elaborat de echipa lui Andrei Năstase „Chișinău – Capitala în care să vrei să trăiești”.

Andrei Năstase a avut o întâlnire și cu locatarii blocurilor de locuit situate pe bulevardul Negruzzi din sectorul centru al capitalei. Discuțiile s-au extins până târziu, oamenii arătând un vădit interes pentru soluțiile prezentate de echipa candidatului unic al opoziției anti-oligarhice. Lipsa unui loc de joacă pentru copii, sistemul de canalizare a apelor menajere sub orice nivel și pericolul prezentat de copacii necurățați, au fost doar câteva dintre subiectele abordate. Oamenii și-au expus speranța că împreună cu Andrei Năstase și echipa sa, lucrurile vor putea fi redresate în cel mai eficient mod și în timp optim.

Astăzi, Andrei Năstase și echipa sa vor continua întâlnirile cu locuitorii Chișinăului și ai localităților din suburbii, precum și la instituțiile medicale municipale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: