image
Sursa foto: jurnal.md

Vladimir Voronin, către clasa politică: Sunteți obligați să formați și să confirmați un guvern plenipotențiar

Fostul președinte de țară, Vladimir Voronin, consideră că orice discuții la tema alegerilor parlamentare anticipate trebuie să fie amânate până la stabilizarea totală a situației epidemiologice. „Dumneavoastră sunteți obligați ca, în cel mai scurt timp, să formați și să confirmați un guvern plenipotențiar, care să-și asume organizarea și întreaga responsabilitate pentru realizarea măsurilor de ameliorare a complicatei situații epidemiologice”, declară liderul Partidului Comuniștilor într-un apel adresat deputaților și șefei statului.

Mă cuprinde amărăciunea și rușinea pentru ceea ce se întâmplă astăzi în țara noastră. Amărăciunea mea vine de la faptul că zilnic în Moldova se îmbolnăvesc mii și mor zeci de oameni. În respectiva situație, bolnavilor deseori li se refuză spitalizarea. De acum se caută posibilități de a extinde teritoriile cimitirelor, nu ajung sicrie pentru cei care au decedat și trebuie să fie înmormântați. Sentimentul de rușine mi-l provoacă faptul cum în această îngrozitoare situație se comportă așa-numita clasă guvernantă a Moldovei”, menționează Vladimir Voronin.

Liderul comunist spune că în toate țările afectate de pandemie clasa politică se consolidează, încadrându-se activ în depășirea acestei nenorociri comune prin grija față de sănătatea oamenilor, prin întreprinderea măsurilor necesare pentru salvarea vieților omenești. Pe când în Moldova, cei care vă aflați la guvernare, sunt preocupați de un iarmaroc politic de partajare a puterii.

Dumneavoastră nu v-ați adunat împreună cel puțin o dată ca să discutați în comun situația creată și să propuneți soluții pentru depășirea crizei epidemiologice și social-economice. În schimb, nu încetați să vă împroșcați cu noroi unii pe alții și provocați noi valuri ale crizei, care nu mai pot fi depășite”, a menționat fostul șef de stat.

Potrivit lui Vladimir Voronin, în actualele condiții, complicate și periculoase fără precedent, este necesar ca, în primul rând, să fie pus capăt zâzaniilor politice și toate eforturile să fie concentrate la salvarea vieții oamenilor. „În acest context, vreau să atrag atenția Curții Constituționale asupra faptului că instanța trebuie să le refuze atât deputaților, cât și președintelui țării examinarea nesfârșitelor apelări stupide care intervin din partea lor”, notează liderul PCRM.

Politicianul susține că guvernul plenipotențiar, care trebuie să fie învestit în cel mai scurt timp, are sarcina să soluționeze problemele legate de achiziționarea preparatelor medicale necesare. De asemenea, urmează să organizeze procesul de vaccinare masivă a populației țării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: