image
Sursa foto: Facebook/Dumitru Alaiba

Bannerele de pe Viaduct cu mesaj împotriva războiului din Ucraina, vandalizate cu litera V, simbol al agresiunii ruse / FOTO

Bannerele cu mesaj împotriva războiului din Ucraina instalate de o vinărie pe Viaductul din capitală au fost vandalizate cu litera V - simbol al agresiunii ruse în țara vecină.

„Să vandalizezi un mesaj anti-război cu un simbol pro-război. Ce se întâmplă în acea minte, oare? Inviți, cumva, război? Îți place că mor oameni în Ucraina? Vrei mai mult? Vrei mai aproape? Bați din palme când vezi imagini din Bucea, Irpin, Mariupol? Sper mama și tata sunt mândri de așa odrasle. Au eșuat în educație, din păcate. Aș vrea să cred că răufăcătorii pot fi identificați, dar pe acolo nu prea sunt camere de supraveghere”, a comentat deputatul PAS Dumitru Alaiba care a publicat pozele.

În opinia legislatorului, dincolo de identificare și penalizare, cel mai important este sensibilizarea, iar responsabilitatea morală pentru așa discurs și comportament pro-război o poartă în primul rând acei lideri de opinie care justifică, susțin sau încurajează acțiunile Federației Ruse.

„După ei se ia lumea. În primul rând responsabilitatea e la politicieni absolut iresponsabili. Cei care sfidează realitatea și faptele. Cei care flutură cu panglici negru-oranj. Panglica negru-oranj, Z, V - sunt printre ultimele lucruri pe care le-au văzut mulți oameni pașnici în Ucraina înainte de a fi omorâți”, a adăugat Alaiba.

Amintim că, potrivit legislației în vigoare, persoanele care afișează simbolurile războiului riscă o amendă în sumă de la 4500 până la 9000 de lei. Persoanele juridice și cele cu funcții de răspundere - riscă amenzi de la 9000 până la 18 000 de lei.

bannerbanner
bannerbanner
bannerbanner

Noutăţile partenerilor

comentarii: