image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase: „Așteptăm un răspuns de la PAS pentru a înainta moțiunea de cenzură și a demite Guvernul Chicu”

Guvernul Chicu este unul iresponsabil, criminal, care trebuie înlăturat și instaurat unul profesionist, susține liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Ieri, 15 iunie, Partidul Platforma DA s-a întâlnit cu PAS pentru a discuta moțiunea de cenzură împotriva actualului Guvern Chicu, moțiune inițiată de Platforma DA. Andrei Năstase susține că încă săptămâna trecută a prezentat această moțiune Partidului Acțiune și Solidaritate, dar încă nu au primit niciun răspuns.

În ce privește moțiunea noastră de cenzură pe care am elaborat-o și am prezentat-o ceva timp în urmă colegilor noștri de la PAS, un răspuns ferm nu am avut și atunci am solicitat o întrevedere. Ne-am văzut, le-am solicitat un răspuns în acest sens, așteptăm în continuare sprijinul pe care îl oferă sau nu-l oferă unui cabinet propus de Platforma DA, unui prim-ministru al Platformei. Ar fi fost foarte bine dacă am fi avut răspuns din partea PAS și am fi acumulat voturile necesare pentru: 1. Votarea unui set de norme ce vor pune în aplicare hotărârea Parlamentului privind starea de captivitate. 2. Acumularea unui număr necesar de voturi de demitere a acestui guvern și implicit de desemnare a unui prim-ministru și a cabinetului de miniștri”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii de la Jurnal TV „Ora Expertizei”.

În context, Năstase a calificat Guvernul Chicu drept unul „iresponsabil și criminal”, criticând mai ales modul în care a gestionat lupta cu pandemia COVID-19. De aceea, susține Andrei Năstase, pentru un nou Guvern Platforma DA își dorește să găsească în domeniul medical cel mai bun specialist în criza medicală.

Noi suntem deschiși pentru toată lumea bună, ne interesează calitatea, profesionalismul, rezultate bune pentru oameni, pentru țară”, a punctat politicianul.

Pentru demiterea actualului Guvern și pentru numirea unui nou Cabinet de miniștri sunt necesare cel puțin 51 de voturi. PAS are 15 mandate, iar Platforma DA – 11.

Noutăţile partenerilor

comentarii: