image
Sursa foto: noi.md

De la apariția celor 37 de posturi ilegale în Zona de Securitate, MAI a înregistrat peste 400 de plângeri

În timp ce președintele Igor Dodon le numește „posturi temporare de carantină”, noțiuni utilizate de administrația separatistă de la Tiaraspol, conducerea Ministerului de Interne a informat azi Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, că a recepționat peste 400 de adresări din partea populației din Zona de Securitate legate de restricționarea dreptului la libera circulație odată cu apariția celor 37 de posturi militare ilegale din această regiune. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele comisiei, Alexandru Jizdan.

Potrivit deputatului, la Comisie au fost audiați conducerea MAI, a Ministerului Apărării, a MAEIE și a Biroului de Reintegrare. Așa numitele autorități de la Tiraspol au instalat aceste posturi „sub egida pandemiei”. „Colegii de la MAI ne-au informat că au fost înregistrate circa 400 de adresări din partea populației căreia i s-a îngrădit liberul acces. Biroul de Reintegrare a propus să fie modificată legislația și anume, Codul Penal, în așa fel ca noi toți să condamnăm și să putem pedepsi unele acțiuni ale forțelor separatiste din stânga Nistrului” a subliniat deputatul.

Potrivit informațiilor prezentate Comisiei, o parte din cele 37 de posturi ilegale au fost eliminate și au rămas doar 13. „Instituțiile statului trebuie să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu ca să fie eliminate toate aceste posturi. Noi optăm pentru rezolvarea pașnică, încercăm să evităm escaladarea situației în zonă, dar totodată vrem ca oamenii de aici să se simtă protejați”.

Solicitat să se expună pe marginea declarațiilor făcute de Igor Dodon, care l-a numit „președinte al Transnsitriei” pe Vadim Krasnoselski, Jizdan a refuzat să comenteze. „Această întrebare trebuie să i-o adresați președintelui Dodon, nu vreau să comentez declarațiile oficialilor noștri, pentru mine personal Krasnoselski este un funcționar din acea zonă, nu este președinte”, a punctat deputatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: