image
Sursa foto: privesc.eu

Ultima oră: Curtea de Apel a RESPINS recursul Penitenciarului 13 privind eliberarea lui Filat

Verdictul a fost anunțat acum câteva clipe de judecătorii Curții de Apel Chișinău, după examinarea recursului depus de administrația Penitenciarului nr. 13 împotriva deciziei privind eliberarea înainte de termen a fostului premier Vladimir Filat.

Eliberarea înainte de termen a fostului premier Vladimir Filat a fost contestată de administrația penitenciarului nr. 13 la începutul lunii decembrie 2019, la câteva zile după eliberarea lui Filat.

Administrația Penitenciarului nr.13 a solicitat în recursul său suspendarea încheierii Judecătoriei Ciocana, casarea acesteia și pronunțarea unei noi decizii prin care cererile depuse de Penitenciarul nr. 13 şi avocatul condamnatului să fie respinse ca fiind neîntemeiate.

Fostul premier a fost eliberat din pușcărie pe 3 decembrie anul trecut, în urma unei hotărâri emise de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

După eliberarea sa, Filat spunea că nu are certitudinea că nu va fi din nou închis. Vladimir Filat a mai spus că i se transmite insistent mesajul să plece cât mai urgent din țară, dar că nu are de gând să fugă. „La fel cum nu am făcut-o nici în 2015. Nu am fost laș, n-am fugit, nu-mi recunosc vina, dar m-am conformat și am ispășit pedeapsa în liniște, fără să creez probleme. Repet, nu sunt un laș și răspund pentru orice acțiune”, a menționat Filat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: