image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

După 11 ani de la 7 aprilie - aceleași fețe, alte măști: Greceanâi - fruntașă politică, Dodon închină RM intereselor Rusiei

Mișcarea politică „Unirea” consideră că nu trebuie să existe termen de prescripție a crimelor comise în timpul protestelor din 7 aprilie 2009 și că mai devreme ori mai târziu adevărul trebuie să fie cunoscut de întrega societate. Liderul MPU „Unirea”, Tatiana Potâng observă într-un comentariu postat pe pagina sa de facebook, că mulți din cei care au fost la putere acum 11 ani se mai regăsesc și azi în prim-planul vieții politice de la Chișinău.

„Suntem guvernați de aceeași clică de satrapi care ne blamează și ne ironizează zilnic la fiecare apariție publică. Aceleași figuri profită acum de starea de urgență pentru a-și cimenta ideologia de sorginte neomarxistă și a-și promova interesele meschine”, afirmă Tatiana Potâng. Ea observă că toți cei care atunci făceau sluj în garda lui Voronin și maltratau copiii în comisariate, acum se erijează în mari lideri politici. „Ce dureros este să conștientizezi că sacrificiul generației 7 aprilie a fost în van, că nu ne-am învățat lecția și că-i aducem în continuare în fruntea acestui pseudo-stat pe călăii copiilor noștri”, conchide președinta MPU.

Și fosta deputată Ana Guțu, amintește că acum 11 ani, în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, tinerii au fost bătuți crunt de polițiștii lui Vladimir Voronin și Zinaida Greceanâi, fiind trecuți prin așa-numitele coridoare ale morții. Unii au fost omorâți și nici azi cei vinovați nu au mai fost pedepsiți. „În schimb, la 11 ani de la revolta tinerilor frumoși și plini de speranțe, aceeași Greceanâi e fruntașă politică, iar Dodon , dăscălit de Voronin, a închinat Republica Moldova intereselor obscure ale Rusiei. Ce soartă mai are acest teritoriu între Prut și Nistru! Adevărata Libertate o vom avea doar când vom reveni la trupul Țării noastre – România”, conchide Ana Guțu.

Amintim că în timpul evenimentelor tragice din 7 aprilie 2009, peste 600 de persoane au fost maltratate, reținute și bătute cu cruzime

Oficial au fost înregistrate și examinate, în special de Procuratura militară Chișinău și Procuratura mun. Chișinău, 108 sesizări cu privire la infracțiuni comise de factori de decizie și ofițeri de poliție. În 31 de cazuri procurorii s-au autosesizat din materiale apărute în presă sau din declarații. În 71 de cazuri au fost pornite dosare penale, dintre care, 42 pentru tortură și 19 pentru exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a condamnat Moldova în 8 cauze, cu referire la dosarul 7 aprilie 2009, iar alte peste 40 de cereri sunt în curs de examinare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: