image
Sursa foto: politia.md

Contrabandă cu valută de circa un milion de lei; Doi moldoveni prinși în flagrant la Soroca

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, sub conducerea procurorilor PCCOCS au documentat pe parcursul a două luni, doi bărbați de 30 și respectiv 50 de ani, locuitori ai orașului Soroca, care pe cale de contrabandă introduceau diverse sume de bani peste frontiera de stat.

Urmare a activității de documentare s-a stabilit că organizatorii, folosindu-se de serviciile altor persoane, printre care și șoferi de curse Moldova-Ucraina, introduceau periodic în Republica Moldova, prin contrabandă, diverse sume de bani (euro, dolari, hrivne ucrainești), care ulterior erau puse ilegal în circulație prin intermediul unui agent economic din aceiași localitate.

politia.mdpolitia.md

La 3 februarie curent, polițiștii și procurorii au prins în flagrant în orașul Soroca, șoferul care a trecut peste frontiera de stat suma de 636 de mii de hrivne ucrainești.

Potrivit estimărilor, mijloacele financiare introduse ilegal în țară, constituie circa un million de lei, anunță poliția.

Potrivit legii penale, pentru faptele comise, persoanelor vinovate li se incriminează acțiuni de contrabandă comise în grup, care riscă până la 12 ani privațiune de libertate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: