image
Sursa foto: Administrația prezidențială

Klaus Iohannis: Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în aderarea la UE

Preşedintele României Klaus Iohannis a salutat demersul președintelui, Maia Sandu, privind semnarea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi subliniază că România va acorda tot sprijinul în această acțiune.

„Salut cu căldură demersul istoric de astăzi al preşedintei Maia Sandu. România va continua să fie un susţinător sincer, constant şi activ al locului Republicii Moldova în familia Uniunii Europene. Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în acest demers”, a scris şeful statului, joi, pe Twitter.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat azi cererea de aderare la Uniunea Europeană, documentul urmând să fie expediat în scurt timp liderilor instituţiilor europene.

Documentul a fost semnat şi de şefa Guvernului, Natalia Gavriliţa, şi de preşedintele Parlamentului, Igor Grosu.

Maia Sandu a precizat că cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană îi este adresată preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, şi că ea va fi depusă la Bruxelles în zilele următoare.

Tot joi, şi Georgia a depus cererea de aderare la UE, după o decizie similară luată în urmă cu câteva zile de Ucraina, în contextul invaziei ruse de pe teritoriul său.

Noutăţile partenerilor

comentarii: