image
Sursa foto: fea.md

Finul lui Plahotniuc, Dorin Damir, adus azi în fața instanței; Surse: Va fi eliberat de un judecător apropiat cercului său

Președintele Asociației FEA, Dorin Damir, reținut acum două zile, urmează să fie adus astăzi în fața judecătorului care va decide în privința demersului procurorilor privind arestul preventiv.

Potrivit surselor Jurnal, soarta finului lui Vladimir Plahotniuc va fi decisă de judecătoarea Alina Gorceac de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Aceleași surse spun că magistrata este om de încredere al vicepreședintelui Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, cunoscut pentru mai multe decizii controversate și apropiat cercului lui Plahotniuc.

Președintele Asociației FEA au fost reținut pe 5 iulie în urma unor percheziții efectuate de PCCOCS și SIS la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane.

Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI.

Acțiunile acestora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: