image
Sursa foto: customs.gov.md

FOTO // Un pasager al cursei Istanbul-Chișinău, prins cu 344 de cutii cu medicamente anti-COVID-19 în valiză

Un bărbat de 41 de ani, pasager al cursei Istanbul-Chișinău, a fost depistat ieri la aeroport cu 344 de cutii cu medicamente anti-COVID-19 în bagajul de cală, fără a le declara în cadrul controlului vamal.

Cazul a avut loc ieri în jurul orei 12:30, când funcționarii vamali au redirecționat un pasager al cursei Istanbul-Chișinău, care selectase coridorul verde (nimic de declarat), pe coridorul roșu - pentru efectuarea controlului fizic detaliat.

În cadrul scanării bagajului de cală al bărbatului, funcționarii vamali au observat mai multe obiecte omogene în valiza acestuia. Astfel, ca urmare a controlului fizic efectuat, vameșii de la Aeroport au descoperit 344 de cutii cu medicamente „Molenzavir”, „Molvir”, „Monuvir” și „Emorivir” – preparate cu indicație specifică pentru tratamentul SARS-CoV-2.

Potrivit informațiilor preliminare, medicamentele au fost procurate din Bangladesh și urmau să fie comercializate ilegal în Republica Moldova. Drept urmare, bunurile au fost confiscate, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

customs.gov.mdcustoms.gov.md
customs.gov.mdcustoms.gov.md

customs.gov.mdcustoms.gov.md

Serviciul Vamal îndeamnă cetățenii să procure medicamente doar din locuri autorizate (farmacii) pentru a evita riscul de a consuma produse medicamentoase contrafăcute, necalitative sau neautorizate. Fiți vigilenți și aveți grijă de sănătate!

comentarii: