image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Circa 1.100.000 de țigări fără timbre de acciz, ridicate de la o grupare specializată în comercializarea mărfurilor

Forțele de ordine au deconspirat o grupare specializată în comercializarea mărfurilor supuse accizelor, fără marcarea lor cu timbre de control sau timbre de acciz şi contrabandă săvârșite în proporții deosebit de mari. Ca urmare a perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 1 100 000 de țigarete (110 cutii) fără timbre de acciz. Prejudiciu cauzat fiind de 1 375 000 de lei.

Activitatea infracțională a grupului a fost documentată începând cu luna iunie 2019.

În urma măsurilor speciale de investigații, s-a stabilit că, membrii grupării, patru persoane, cu vârsta cuprinsă între 22 și 43 de ani, locuitori al municipiului Chişinău, își desfășurau activitatea ilegală  în locuri special amenajate  pe teritoriul capitalei, precum și în alte localități ale țării.

Membrii grupului având intenția obținerii unui profit personal, prin trecerea peste frontiera vamală a Republicii Moldova a mărfurilor prin contrabandă, în comun acord cu reprezentanții diferitor companii care au ca gen de activitate producerea și realizarea tutunului fermentat și articolelor de tutungerie, îndeosebi companiile aflate în regiunea Transnistreană, procurau produse de tutungerie pe care săptămânal introduceau fraudulos din reg.Transnistreană în Republica Moldova, loturi de țigarete de import fără timbre de acciz.

Ulterior, produsele de tutungerie fiind depozitate în raza mun.Chișinău erau repartizate persoanelor care le transportă prin contrabandă în România și țările UE.

În urma  acțiunilor speciale de investigații, la 17 iulie, polițiștii au descins la două adrese în municipiul Chișinău, astfel, suspecții fiind reținuți în flagrant.

Ca urmare a  perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 1 100 000 țigarete (110 cutii) fără timbre de acciz. Prejudiciu cauzat fiind de 1 375 000 de lei.

În continuare se efectuează acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Dacă se va dovedi vinovăția suspecților, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la patru la opt ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: