image
Sursa foto: Getty Images

Suma enormă pe care o va cheltui Barcelona, pentru transferul lui Neymar: Calculele făcute de spanioli

Cu mai puţin de o săptămână înainte de încheierea perioadei de transferuri, transferul lui Neymar (27 de ani) la Barcelona este aproape rezolvat. Dacă discuţiile cu PSG se vor materializa, suma totală pe care aceştia o vor cheltui pentru repatrierea brazilianului este una de necrezut.

Spaniolii de la AS au făcut un calcul estimativ şi au ajuns la o cifră uriaşă: aproape 500 de milioane de euro va fi investiţia totală pe care catalanii o au de făcut pentru supermutarea din această vară. Această cifră reprezintă suma cifrei de transfer, a salariului lui Neymar şi a impozitelor cuvenite pentru tranzacţie.

Dacă cele 170 de milioane de euro pare deja suma care i-a convins pe parizieni să îl cedeze pe Neymar, alte 300 de milioane de euro reprezintă salariul brut al brazilianului, dacă va semna un contract de 5 ani.

La acestea se adaugă, mai mult ca sigur, şi alte comisioane, astfel că este foarte posibil ca investiţia totală să depăşească chiar şi jumătate de miliard de euro. Pentru aducerea lui Neymar de la Santos la Barcelona, comisioanele primite de impresarul jucătorului, dar şi de alte părţi, s-au ridicat la suma de 57 de milioane de euro.

Neymar e ca și transferat la Barcelona! După ultima șarjă, catalanii au reușit să obțină în cele din urmă acordul "pionului" lipsă din acest puzzle financiar. Este vorba de Ousmane Dembele, care a acceptat în cele din urmă să facă parte din această afacere.

Anunțul a fost făcut de apaniolii de la RAC1, iar acum mai lipsește doar ca cei implicaţi în tranzacţie să semneze actele.

Luni a avut loc și întâlnirea decisivă dintre părți, în care Barca a făcut o ultimă ofertă celor de la PSG: 170 de milioane, plătibili în două rate egale, timp de doi ani, plus Dembele. Numai că atacantul francez încă nu-și dădăse acordul de a merge pe Parc des Princes, așa că totul a stagnat până în acest moment.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: