image
Sursa foto: digisport.ro

Transfer Deadline Day în Anglia: Incredibil cât au cheltuit formaţiile din Premier League până acum

S-a încheiat, oficial, perioada de transferuri în Premier League. Mai rămâne doar ca Federația și cluburile să mai proceseze datele cu ultimele achiziții.

Interesant e că, pentru prima dată după vara anului 2010, totalul banilor cheltuiți de cluburile din Premier League în fereastra de transferuri din vară este mai mică decât cea precedentă, după ce până acum fusese din ce în ce mai mare de la an la an. Astfel, față de vara trecută, când s-au cheltuit 1,59 miliarde de lire sterline (1,77 miliarde de euro), acum s-au plătit "doar" puțin peste 1,39 miliarde de lire (1,55 miliarde de euro).

Graţie sumelor uriaşe primite din drepturile TV, cluburile din Premier League îşi permit extravaganţe. Astfel s-a ajuns ca Everton să plătească peste 50 de milioane pentru Richarlison, iar Watford să pună la bătaie 60 de milioane pentru Guedes, fotbalist care ar putea semna chiar astăzi.

Cert e că, cu o singură excepţie - Tottenham -, echipele din Anglia au cheltuit enorm pentru achiziţii. Levy, un excelent specialist în domeniul finanţelor, va face probabil şi el un transfer pe ultima sută de metri, Jack Greelish urmând a ajunge azi sub comanda lui Pochettino pentru 30 de milioane de lire.

Campioană în această perioadă de transferuri e Liverpool, Alisson, Keita, Fabinho sau Shaqiri făcând din trupa lui Klopp probabil principala ameninţare pentru campioana City.

Singurele echipe care au o balanţă pozitivă (au încasat din transferuri mai mult decât a cheltuit) sunt Leicester (graţie plecării lui Mahrez la City), Newcastle şi Watford. Trupa patronată de Gino Pozzo va ajunge însă pe minus la rândul ei, dacă transferul lui Guedes se va realiza azi, aşa cum anticipează presa engleză.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: