image
Sursa foto: mediafax.ro

Germania şi Japonia vor o soluţie promptă şi paşnică la criza din Venezuela

Premierul japonez Shinzo Abe şi cancelarul german Angela Merkel au declarat luni că amândoi speră la o soluţie promptă şi paşnică pentru rezolvarea crizei din Venezuela, Germania recunoscându-l pe Juan Guaido ca preşedinte interimar, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Merkel, care se află într-o vizită de două zile în Japonia, a anunţat că Germania l-a recunoscut pe Juan Guaido ca preşedinte interimar şi că acesta ar trebui să organizeze alegeri anticipate cât mai curând posibil.

„Guaido este persoana cu care discutăm şi de la care ne aşteptăm să iniţieze procesul de alegeri cât mai curând posibil, el fiind preşedintele interim din perspectiva Germaniei şi din perspectiva partenerilor europeni", a declarat Merkel în cadrul unei conferinţe de presă comună cu Abe.

„Sperăm că va fi un proces cât mai scurt şi paşnic posibil", a adăugat aceasta.

Shinzo Abe nu a făcut comentarii cu privire la statutul lui Guaido, dar a declarat că Japonia vrea o soluţie stabilă, democratică şi promptă la criza politică din Venezuela, scrie mediafax.ro.

Mai multe state din Uniunea Europeană au adoptat poziţia Statelor Unite şi l-au recunoscut pe Juan Guaido drept preşedinte interimar al ţării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: