image
Sursa foto: parlament.md

Starâș, Nantoi și Cheptonar, cu ochii pe SIS; Comisia securitate, apărare și ordine publică a creat o subcomisie

Membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au aprobat astăzi componența subcomisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului de Informații și Securitate.

În calitate de președinte al subcomisiei a fost ales deputatul Constantin Starâș, iar membri au fost aleși deputații Andrian Cheptonar și Oazu Nantoi.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, subcomisia urmează să supravegheze respectarea de către SIS a legalității, a drepturilor și libertăților omului și a ordinii din stat, precum și va asigura neadmiterea angajării politice a SIS.

De asemenea, subcomisia va fi responsabilă de verificarea respectării de către SIS a prevederilor Constituției şi a legilor care reglementează activitatea acestui serviciu.

Totodată, subcomisia va examina cazurile de violare a Constituției, a legilor, a drepturilor şi libertăților constituționale ale cetățenilor.

Membrii subcomisiei urmează să informeze periodic Parlamentul, prin intermediul comisiei de profil, despre rezultatele exercitării controlului parlamentar asupra activității Serviciului de Informații și Securitate. 

comentarii: