image
Sursa foto: jurnal.md

În RM va fi creată o Agenție pentru tineret; „Vom ieși din crize mai puternici, cu o generație pregătită să aducă RM în UE”

Tinerii de astăzi, trec printr-o perioada marcată de crize, dar anume felul în care s-au implicat în gestionarea crizei refugiaților va defini parcursul acestei generații. Datorită calităților pe care le-au demonstrat, sloganul „O țară mica cu inimă mare” a devenit realitate, a menționat premierul Natalia Gavrilița în cadrul Conferinței Naționale a Tineretului care a avut loc astăzi.

Șefa Executivului a subliniat că Republica Moldova a primit cel mai mare număr de refugiați ucraineni pe cap de locuitor, dar, în pofida resurselor limitate, prin implicarea oamenilor, RM a reușit să depășească dificultățile existente, devenind mai rezilientă și puternică: „Capacitățile noastre indicau clar că doar prin solidaritate și participarea fiecăruia vom putea face față. Implicarea imediată a voluntarilor, autorităților, organizațiilor non-guvernamentale, a întreprinderilor private și a fiecărui cetățean în parte ne-a făcut cunoscuți în lume pentru modul în care am gestionat criza”.

Potrivit prim-ministrei, în țară mai rămân peste 70 de mii de refugiați, iar pentru tinerii ucraineni sunt organizate diverse activități care contribuie la incluziunea socială a acestora. Totodată, Guvernul rămâne concentrat pe promovarea politicilor de tineret. În acest sens, a fost lansat Programul „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă”, au fost acordate granturi pentru organizațiile de tineret și vouchere culturale, iar în perioada apropiată va fi creată o Agenție pentru tineret.

„Avem mai multe inițiative și vă asigur că vom depune toate eforturile ca, împreună cu dumneavoastră, să menținem drept prioritate realizarea politicilor pentru tineri. Vom lucra și vom face tot posibilul ca să ieșim din toate crizele puternici și cu o generație pregătită să aducă Moldova în Uniunea Europeană”, a  menționat prim-ministra.   

Conferința Națională a Tineretului din Moldova, organizată de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova, este o platformă unde sunt discutate problemele tinerilor și a asociațiilor de tineret din țara noastră. Amintim că anual, pe data de 12 august, împreună cu celelalte 192 de state membre ale ONU, Republica Moldova celebrează Ziua Internațională a Tineretului.

comentarii: