image
Sursa foto: jurnal.md

FOTO: Poliția de frontieră din Iași a reținut un pretins „diplomat” din RM; Avea acte false și valize burdușite cu țigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de trecere a frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu dublă cetăţenie, română și Republica Moldova, care intenționa să introducă în România peste 8.000 de pachete de țigări de contrabandă, făcând uz de o calitate falsă de diplomat, anunță Poliția de frontieră Iași.

Bărbatul s-a prezentat la 20 decembrie, la Punctul de trecere a frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în România, pe banda destinată corpului diplomatic. Autoritățile de la frontieră au stabilit că acesta deține cetățenia română și a R. Moldova. „Diplomatul” are vârstă de 54 de ani și era pasager într-un autoturism înmatriculat în R. Moldova, cu destinația București.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un set de documente, ce s-au dovedit a fi fanteziste, prin care invoca calitatea de diplomat în cadrul unei autorități regionale care luptă împotriva criminalității.

În baza profilului de risc „contrabandă” existent la nivelul punctului și ca urmare a suspiciunilor create de documentele fanteziste prezentate la control, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit în cutii și valize aflate în autoturism și în portbagajul acestuia, cantitatea totală de 8.100 de pachete de țigări de diferite mărci și trei litri de băuturi alcoolice, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Polițiștii de frontieră din Iași efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de contrabandă, iar bunurile accizabile, în valoare totală de 40.650 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

ss
ss
ss

Noutăţile partenerilor

comentarii: