image
Sursa foto: facebook.com/Matei.Dobrovie

Deputat PNL România, despre alegerile prezidențiale în RM: „Nu e vremea de orgolii mici”

Interesele naționale ale Republicii Moldova trebuie să primeze în fața ambițiilor personale ale liderilor politici pro-europeni și unioniști. Este declarația deputatului PNL România, Matei Dobrovie, care a îndemnat ca în turul doi al alegerilor prezidențiale toate forțele politice pro-europene și unioniste din Republica Moldova să-l susțină pe contracandidatul (contracandidata) lui Igor Dodon și să nu se lase demobilizați și divizați, așa cum s-a întâmplat la ultimele alegeri pentru funcția de primar al Chișinăului.

„Pentru Republica Moldova și cetățenii săi din toată lumea miza este crucială – continuarea apropierii de Uniunea Europeană și de România sau abandonarea definitivă a parcursului european și intrarea în sfera totală de influență a Rusiei. Opoziția actuală are toate argumentele pentru a-i convinge pe cetățeni că este nevoie de o schimbare: guvernarea Dodon-Chicu s-a dovedit una dezastruoasă în gestionarea pandemiei și a economiei. Reformele în justiție și lupta anti-corupție la care Republica Moldova s-a angajat prin Acordul de Asociere nu au fost implementate. Nivelul de trai al cetățenilor nu a crescut. Politica externă promovată de Dodon a fost una de trădare a intereselor naționale și subordonare față de obiectivele Moscovei. În plus, relațiile Republicii Moldova cu UE sunt aproape înghețate pentru că Bruxelles-ul nu dorește să gireze activitățile președintelui – kuliok (pungă ) care își finanțează partidul cu banii negri ai mafiei”, comentează Matei Dobrovie.

„Nu este vremea pentru orgolii mici, ci pentru unirea în jurul unui obiectiv comun extrem de important”, a mai punctat parlamentarul de la București.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: