image
Sursa foto: privesc.eu

Încă o manipulare crasă în presa lui Plahotniuc: Au folosit un profil FALS pentru o știre denigratoare la adresa Maiei Sandu

Presa afiliată oligarhului Vladimir Plahotniuc, șef al PD, continuă să fabrice minciuni și manipulări pe bandă rulantă. De această dată, au făcut o „știre" în baza unui profil fals de Facebook.

Este vorba despre un profil-clonă al lui Victor Ulinici, susținător al Platformei Demnitate și Adevăr și activist cunoscut în spațiul public, mai ales pentru participarea la protestele antiguvernare, dar și pentru acțiuni publice precum cea când, în timpul unui concert electoral organizat de șeful PD la Nisporeni, Victor Ulinici a strigat "Jos Plahotniuc" chiar din fața scenei, în timp ce Plahotniuc își ținea speechul.

„Știrea" ticluită de Publika TV se bazează pe o postare de pe pagina acelui profil-clonă al lui Victor Ulinici, în care Maia Sandu este criticată pentru că a decis să candideze în circumscripția „Europa de Vest".

Astfel, în baza unei singure postări evident aparținând unui troll, jurnaliștii din holdingul lui Plahotniuc (dez)informează că „Maia Sandu este criticată de diasporă pentru că vrea să fure un mandat ce îi aparține unui moldovean care muncește în străinătate".

Publika nu s-a obosit să ia legătura cu omul real Victor Ulinici și nici nu pare să-i fi pus în gardă că în postarea pe care au citat-o, autorul, care pretinde a fi bărbat, scrie că, până nu demult, „o compătimea pe Maia Sandu ca o mamă".

ulniciulnici
ulniciulnici

Contactat de Jurnal.md, Victor Ulinici a confirmat că profilul este fals și că nu a fost contactat de nimeni de la Publika.

Asta chiar dacă la o simplă căutare pe facebook profilul real al lui Victor Ulinici apare primul, pe când cel fake nici nu apare la rezultate.

„Trolilor !!! Vreau să vă mulțumesc pentru că încetul cu încetul faceți și voi ceva util. Voi, dar anume voi, mobilizați și mai mult lumea în jurul blocului ACUM. Pot să vă felicit. Vă reușește! Cu cât mai dur veți lovi, cu atât mai tari vom fi. Nu știu cine acolo și-a asumat răspunderea pentru diasporă? Apoi să știți dragilor, că nu dstră mă reprezentați și nici pe mulți alții de-alde mine. Vă rog să răspundeți fiecare pentru dânsul. Eu cumva mă voi clarifica și singur. Pe mine personal și pe familia mea Maia Sandu ne reprezintă. Exact la fel îi reprezintă și pe foarte mulți conaționali de-ai noștri, din toată Europa. Frustrații și dezamăgiții nu au decât să pornească la drum, pentru a merita încrederea DIASPOREI”, a scris Victor Ulinici și pe pagina sa de Facebook.

vv

Noutăţile partenerilor

comentarii: