image
Sursa foto: Profimedia Images

Bulgaria a înregistrat cele mai multe decese COVID-19 din acest an

Bulgaria a înregistrat 217 decese COVID în ultimele 24 de ore, fiind cel mai mare bilanţ din anul 2021, au anunţat autorităţile sanitare ale ţării, conform Agerpres.

Cel mai recent bilanţ al deceselor COVID se apropie de recordul absolut înregistrat de Bulgaria, care a raportat la 1 decembrie anul trecut 221 decese. Bulgaria înregistrează în prezent a doua cea mai mare rată de mortalitate din Uniunea Europeană, cu o medie în ultimele două săptămâni de 245,7 de decese la un milion de locuitori, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Bulgaria, cu o populaţie de 7 milioane de locuitori, a înregistrat aproape 15.500 de decese provocate de noul coronavirus de la începutul pandemiei. În ciuda creşterilor deceselor din ultimele zile, numărul cazurilor zilnice a scăzut la 2.000, faţă de cele 4.000 de cazuri înregistrate la începutul lunii aprilie.

De asemenea, şi numărul spitalizărilor a înregistrat o scădere, de la peste 10.000 de pacienţi internaţi la începutul lunii aprilie, la 8.800 în prezent. Bulgaria ocupă ultimul loc în ce priveşte vaccinarea anti-COVID-19 în UE. O singură doză a fost administrată la 8,8 % din populaţia adultă, reprezentând jumătate din media UE.

comentarii: