image
Sursa foto: Profimedia

Frenkie de Jong, în “război“ cu FC Barcelona! Olandezul apelează la avocați. Care sunt acuzațiile

FC Barcelona vrea să renunțe la mijlocașul olandez Frenkie de Jong (25 de ani), pentru a face rost de bani și pentru a putea înregistra transferurile făcute în această vară.

Recent, FC Barcelona s-a înţeles cu Manchester United, în schimbul a 85 de milioane de euro, numai că Frenkie de Jong n-a vrut să plece, pentru că echipa engleză nu e calificată în UEFA Champions League.

Acum, Frenkie de Jong acuză clubul din Barcelona de șantaj și defăimare în presă. Mijlocașul olandez a apelat la avocați pentru a-și face dreptate, potrivit Mundo Deportivo.

Frenkie de Jong este dezamăgit de modul în care a fost tratat de conducerea Barcelonei și consideră că gruparea “blaugrana” a apelat la această strategie pentru a-l forța să fie de acord cu scăderea salariului sau să plece.

Potrivit sursei citate, avocații fotbalistului olandez analizează acțiunile clubului din ultima vreme. Totodată, reprezentanții legali ai lui Frenkie de Jong au notificat Asociația Fotbaliștilor din Spania (AFE), sindicatul mondial al fotbaliștilor, FIFPro, dar și conducerea La Liga.

De cealaltă parte, departamentul juridic de la FC Barcelona i-ar fi trimis o scrisoare oficială jucătorului olandez, în care îl anunţa că înţelegerea semnată cu fostul preşedinte al clubului, Josep Maria Bartomeu, ar fi ilegală şi ar putea să-l acţioneze în instanţă pentru schimbarea contractului.

În ciuda acestor probleme interne, Frenkie de Jong este “puternic din punct de vedere mental și are o abordare pozitivă” înaintea meciului de sâmbătă dintre FC Barcelona și Rayo Vallecano, în prima etapă din La Liga.

În plus, relația lui Frenkie de Jong cu antrenorul Xavi Hernandez ar fi “foarte bună”, notează Mundo Deportivo.

Duminică, 7 august, Frenkie de Jong a jucat pentru FC Barcelona în meciul cu UNAM Pumas, scor 6-0, pe Camp Nou, în trofeul Joan Gamper. Mai mult, mijlocașul olandez a înscris în minutul 84.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: