image
Sursa foto: jurnal.md

Un tânăr din Sângerei a prezentat un permis de conducere italian fals la hotar; Poliția a inițiat o anchetă

Un tânăr originar din Republica Moldova a fost documentat de poliția de frontieră pentru prezentarea unui permis de conducere italian cu semne de falsificare. Cazul a fost înregistrat la 16 august curent, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. 

Pentru autorizarea intrării în Republica Moldova, la controlul trecerii frontierei de stat s-a apropiat un automobil de model Chevrolet, înmatriculat în străinătate. La volanul mașinii se afla un tânăr de 24 de ani, din raionul Sângerei. Conform procedurii, tânărul a prezentat actul de călătorie și permisul de conducere ce-i conferă dreptul de a conduce mijlocul de transport respectiv pe teritoriul RM.

În timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au observat că permisul de conducere, pretins a fi eliberat de autoritățile competente din Italia, nu întrunește condițiile unui document autentic. 

Pe numele moldoveanului s-au inițiat cercetări pentru elucidarea circumstanțelor. Actul a fost ridicat și transmis pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii legalității acestuia. În dependență de rezultat se va face încadrarea juridică a faptei și luarea măsurilor legale care se impun.

comentarii: