Până miercuri, ultima înfrângere a Barcelonei cu Messi pe teren fusese înregistrată în 2017, la Malaga. Între timp, catalanii mai pierduseră un meci și în sezonul trecut, 4-5 cu Levante, dar decarul său nu jucase atunci.

Gerard Pique a greșit la golul victoriei lui Leganes. A intervenit pentru a-l deposeda pe El Zhar, autorul primei reușite a a gazdelor de miercuri, dar nu a făcut decât să îi pună mingea ideal lui Oscar, care urcase liber și care a punctat cu un șut din prima, de la 15 metri, pentru 2-1.

Lider în privința seriei de meciuri la rând fără eșec în La Liga este în continuare Andres Iniesta, cu 55 de partide fără înfrângere la Barcelona (2010-2011). În toată istoria primei ligi spaniole, între Iniesta și Messi se mai află doar Emilio Butragueno; cu el pe teren, Real Madrid nu a pierdut timp de 50 de jocuri consecutive (1988-1989).

Pentru Messi a fost meciul cu numărul 700 în tricoul blaugrana. Nu a reușit să marcheze, însă i-a pasat decisiv lui Coutinho, în minutul 12, care a semnat unicul gol al Barcelonei.