image
Sursa foto: Guliver/ Getty Images

Ursuleții koala răniți în incendiile de vegetație din Australia vor fi eliberați înapoi în sălbăticie

Mai mulți ursuleți koala, răniți în incendiile de vegetație care au devastat Australia la începutul anului, au fost eliberați înapoi în sălbăticie, scrie CNN, citat de digi24.ro. Animalele au fost îngrijite în singurul spital din lume specializat în tratarea urșilor koala, în orașul Port Macquarie.

26 de koala vor fi eliberați în habitatul lor natural, pe parcursul unei săptămâni. Angajații spitalului au avut în vedere mai multe criterii în funcție de care or elibera marsupialele, ținând cont de vârsta lor și de gen, pentru a se asigura că se vor reproduce.

„În timp ce cu toții ne confruntăm cu momente dificile și incerte, această poveste incredibilă servește ca o amintire a capacității de regenerare a florei și faunei”, a declarat Phillipa Harrison, directorul general al companiei Turismului Australia.

În prezent, din cauza restricțiilor de călătorie, turiștii nu pot vizita Australia, dar există alte modalități de a sprijini koala de acasă, printr-un program online care-i încurajează pe oameni să adopte simbolic un ursuleț din spital.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: