image
Sursa foto: jurnal.md

Liviu Vovc: „Cea mai mare reușită a anului 2019 este faptul că am reușit să doborâm un sistem care părea de neclintit”

„Anul 2019 îl pot caracteriza ca fiind unul al schimbării, anul în care am reușit să forțăm plecarea de pe arena politică a încă unui profitor, numărul lor fiind din ce în ce mai mic”, afirmă deputatul fracțiunii parlamentare ACUM Platforma DA, Liviu Vovc.

„În 2015 am decis să mă implic în acțiuni civice și politice, deoarece am înțeles că lucrurile merg într-o direcție greșită și că va prelua cineva controlul asupra tuturor instituțiilor statului. Cea mai mare reușită a anului 2019 este faptul că am reușit să doborâm un sistem care părea de neclintit și am reușit să aducem un Guvern în care cetățenii să aibă încredere. Personal, consider că, la ora actuală în Parlamentul Republicii Moldova există o opoziție sănătoasă, care are un cuvânt greu de spus. Un regret este că Platforma DA nu a fost mai insistentă și mai vocală în promovarea pozițiilor ei, cum ar fi implementarea declarației de stat capturat, care ar fi amplificat procesul de curățire a sistemului. Un alt regret este felul cum a fost dat jos Guvernul și faptul că soluțiile oferite de Platforma DA pentru a avea un Procuror General integru nu au fost ascultate de parteneri”, a declarat deputatul PPDA, pentru tribuna.md.

În context, deputatul a dezvăluit care sunt planurile pentru anul 2020. „Anul 2020 vine cu noi încercări, cu un nou scrutin electoral, în urma căruia urmează să mai scoatem de pe arena politică încă un personaj toxic, care pune interesele personale mai presus decât interesele Republicii Moldova. Personal, ca și în 2019, prioritare pentru anul care vine rămân a fi problemele sociale și cele de mediu. Voi continua să particip la întâlniri cu cetățenii, pentru a afla problemele cu care se confruntă și a identifica soluții pentru rezolvarea lor”, a conchis Vovc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: