image
Sursa foto: Jurnal.md

„Sunt reanimate scheme de pe timpul lui Plahotniuc; Fostul lider PD, prezent din culise în politicul din Republica Moldova”

În Republica Moldova sunt reanimate mai multe scheme puse la cale pe timpul lui Vladimir Plahotniuc. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Ora Expertizei de la Jurnal TV.

Invitații emisiunii au fost întrebați dacă există vreo înțelegere secretă între Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc în condițiile în care, recent, a fost scos sechestrul de pe o parte din averea fostului lider al PD.

„Nu știu dacă putem vorbi că sunt în contact sau dacă este vreo înțelegere secretă. Faptul că se reanimează anumite scheme de pe timpul lui Plahotniuc este evident. Apar anumite personaje, apar aceleași firme, se scot sechestre de pe anumite bunuri. Toate acestea vorbesc despre faptul că Plahotniuc este prezent mai mult din culise în politicul din Republica Moldova”, a declarat comentatorul politic Victor Ciobanu.

„Nu știu dacă există vreo comunicare, nu cred. Ce va fi pe viitor nu cunoaștem, totul e posibil, în viață oamenii se pot reîntâlni. Ce pot să spun e că acum există o înțelegere perfectă între unii exponenți ai fostei guvernări care au gestionat multe lucruri și azi se află la guvernare în interiorul PD. Înțelegere dintre socialiști și noii democrați care au revenit la guvernare și probabil ar avea interese în anumite afaceri”, a spus deputatul Pro Moldova Sergiu Sârbu.

„Presupun că Dodon, încercând să se securizeze în perspectiva alegerilor, este gata să facă unele cedări în ideea de a-l îmblânzi pe Plahotniuc”, a menționat deputatul PAS Oazu Nantoi.

„Dodon e în mare disperare. Vedem și cu împrumutul rusesc, și cu schema din Bahamas. E în stare de orice. Propun deputaților să facem o cerere de suspendare împotriva președintelui pentru ingerință în treburile Curții Constituționale”, a spus și deputatul Platformei DA Iurie Reniță.

Live: Ora Expertizei, 27.04.2020

Publicată de JurnalTV.md pe Luni, 27 aprilie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: