image
Sursa foto: Cristina Onilă//Facebook

FOTO // Durere fără margini la Orhei: Băiatul ucis cu bestialitate de un alt adolescent este condus astăzi pe ultimul drum

Mihai, adolescentul de 12 ani din Orhei, ucis cu bestialitate de un minor de 14 ani, este condus astăzi pe ultimul drum. Mama băiatului și rudele sunt răpuse de durere, iar oamenii sunt îngroziți de cele întâmplate.

Crima s-a produs pe data de 18 ianuarie. Angajaţii Inspectoratului de Poliţie Orhei au fost sesizaţi pe data de 19 ianuarie despre faptul că în subsolul unui beci din municipiul Orhei a fost depistat cadavrul unui tânăr cu semne de moarte violentă.

Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit identitatea cadavrului, acesta fiind un băiat de 12 ani, domiciliat în municipiul Orhei. Ca urmare a măsurilor speciale de investigații, polițiștii au identificat și reținut persoana suspectă în comiterea omorului. Acesta s-a dovedit a fi un adolescent în vârstă de 14 ani, din aceeași localitate.

Potrivit unor surse, crima s-ar fi produs din cauza că adolesecntul de 14 ani nu voia să-i restituie băiatului de 12 ani o consolă de jocuri XBOX pe care i-ar fi împrumutat-o cu mai mult timp înainte de crimă. Suspectul l-ar fi ademenit pe minor într-o construcție nefinisată, iar acolo l-ar fi înjunghiat de mai multe ori cu un cuțit de bucătărie.

Băiatul era unicul copil al familiei și era crescut numai de mama sa.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145, Cod Penal al RM „Omorul intenţionat săvârșit cu bună știință asupra unui minor”. Conform legislației persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.

Suspectul a fost reținut pentru 30 de zile.Vecinii nu pot găsi explicații pentru această crimă. Ambii copii învățau în aceeași școală, iar potrivit directoarei niciunul dintre ei nu s-a manifestat negativ vreodată.

Pe de altă parte, unii vecini și colegi de școală au remarcat că adolescentul suspectat de comiterea crimei era agresiv de multe ori.

În continuare poliția întreprinde acțiuni de urmărire penală pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs omorul.

Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md
Cristina Onilă//FacebookCristina Onilă//Facebook

Cristina Onilă//FacebookCristina Onilă//Facebook

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: