image
Sursa foto: CNN

Louis Vuitton a cumpărat al doilea cel mai mare diamant din istorie

Louis Vuitton tocmai a cumpărat al doilea cel mai mare diamant din lume, un alt semn al ambițiilor mărcii franceze pe piața bijuteriilor de lux, scrie CNN.

Diamantul brut de 1.758 de carate, care a fost descoperit de Lucara Diamond Corp în Botswana în luna aprilie a anului trecut, are o culoare închisă și este mai mare decât o minge de tenis. Compania minieră l-a numit „Sewelô”, adică „descoperire rară” în limba Tswana.

Lucara și compania HB, un producător belgian de diamante, au „încheiat acum o colaborare” cu Louis Vuitton pentru a lustrui și fabrica o serie de bijuterii mai mici din diamantul Sewelô. Comunicatul prin care se anunță achiziția diamantului de către Louis Vuitton nu a dezvăluit valoarea acordului, dar scrie că Lucara va primi o plată în avans și 50% din valoarea diamantelor produse din piatra brută.

Alte cinci procente din valoarea diamantelor obținute vor fi investiți de compania minieră în comunitatea din Botswana. Când diamantul Sewelô a fost descoperit anul trecut, a devenit al doilea cel mai mare diamant din istorie, preluând titlul de la un alt diamant descoperit în aceeași mină, Lesedi La Rona, informează Libertatea.ro.

Singurul diamant mai mare descoperit vreodată a fost diamantul Cullinan de 3.106 carate, găsit într-o mină din Africa de Sud în 1905. Cullinan a fost tăiat în mai multe pietre mai mici, unele dintre ele făcând parte acum din bijuteriile coroanei familiei regale britanice. Valoarea finală a diamantului Sewelô va fi dictată de mai mulți factori – nu doar dimensiunea, ci și culoarea, claritatea și modul în care acesta poate fi tăiat. Totuși, valoarea acestuia va fi de câteva zeci de milioane de dolari, în condițiile în care Lesedi La Rona s-a vândut pentru 53 de milioane de dolari în 2017.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: