image
Sursa foto: Getty Images

Khabib Nurmagomedov a vorbit cu Cristiano Ronaldo și cu șeful UEFA. Vrea să se apuce de fotbal și a primit o ofertă

Khabib Nurmagomedov (32 de ani) și-a încheiat cariera în artele marțiale mixte pe 24 octombrie 2020 și a promis că nu mai luptă niciodată, însă setea de adrenalină îl face să-și caute noi provocări.

Dacă în luptele în cușcă nu mai participă, rusul vrea acum să se apuce de fotbal, un vis pe care l-a avut încă din copilărie. Chiar a primit o ofertă de la o echipă profesionistă din Liga a treia rusă, FC Kamaz, pe finalul lunii ianuarie.

Între timp, Khabib Nurmagomedov a decis să se consulte cu Cristiano Ronaldo pe această temă, mai ales că echipa sa favorită este Real Madrid. Pe lângă Cristiano Ronaldo, Khabib e prieten și cu Virgil Van Dijk.

"Să joc fotbal la nivel profesionist este un vis din copilărie. Desigur că am o astfel de dorință. Fotbalul este regele sporturilor, la urma urmei.

Cu cine nu am discutat despre asta? Păi am vorbit chiar și cu președintele UEFA, Alexander Ceferin, cu patronul de la PSG și chiar cu Cristiano Ronaldo.

Sigur că Spartak este mare, dar la e la nivel local. Clubul meu de vis este Real Madrid. De fapt, primul meci la care îmi amintesc că m-am uitat toate cele 90 de minute a fost un Real Madrid Juventus, în 1998 (n.r.: finala Champions League). Țin minte că Mijatovic a înscris din offside, iar Real a câștigat", a spus Khabib.

Khabib Nurmagomedov pare să se descurce bine și pe terenul de fotbal. A arătat-o într-un clip apărut pe rețelele sociale în ianuarie, când a evoluat alături de Clarence Seedorf în Emiratele Arabe Unite.

"Mă pregătesc de debutul în fotbal. Sunt liber de contract și sunt gata să accept oferte", a spus Nurmagomedov în ianuarie.

"Mă pregătesc de debutul în fotbal. Sunt liber de contract și sunt gata să accept oferte", a spus Nurmagomedov în ianuarie.

Nurmagomedov ar putea însă să joace a fel de bine și baschet. I-a propus-o chiar șeful UFC, Dana White, care susține că va fi o dispută pe bani între Khabib și fostul campion din UFC, Daniel Cormier, care îi este și prieten, într-un meci unu-la-unu. Învingătorul câștigă 10.000 de dolari.

Supranumit "vulturul", Khabib Nurmagomedov e considerat unul dintre cei mai mari luptători din istoria artelor marțiale mixte. A fost campion mondial la categoria ușoară și s-a retras neînvins, după ce l-a bătut chiar și pe marele Conor McGregor prin Knock Out.

Nurmagomedov are 29 de meciuri, toate câștigate, dintre care 8 prin knock out, 11, prin sumbission și 10 la decizie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: