image
Sursa foto: TRM

S-a stins din viață jurnalistul și prezentatorul Alexei Revenco, inconfundabila voce a Radio Moldova

Inconfundabila voce a Radio Moldova, redactorul-prezentator, Alexei Revenco, s-a stins din viață în această dimineață.

Astăzi, 11 ianuarie, la ora 6 dimineata, a plecat din viață cel mai luminos Om - Alexei Revenco. Omul care cu vocea-i de unicitate, cu firea-i veselă și simțul umorului deosebit făcea sărbătoare oriunde era. Fie fericit acolo sus, iar noi, aici, îl vom pomeni și nu-l vom uita niciodată” a scris colega sa de la Radio Moldova, artista Veta Ghimpu Munteanu, pe pagina sa de facebook.

Fostul consilier municipal Oleg Cernei a menționat că a fost internat împreună cu Alexei Revenco timp de opt zile în secția de terapie a spitalului „Sfânta Treime” din Chișinău. Alexei Revenco trebuia sa fie prezentator la ceremonia de inaugurare a președintelui Maia Sandu, dar cu doua zile înainte a fost testat pozitiv la Covid 19, și pe 23 decembrie a fost internat în spital.

Zi de zi Moldova devine orfană de personalități notorii care au adus faima tării și acestui popor.

Am stat cu Alexei Revenco în aceiasi secție Terapie 2 aproape opt zile. Au venit împreună cu soția - Maricica Munteanu pentru internare la Spitalul Sfânta Treime.

L-am încurajat moral si bărbătește că totul va fi bine. Dar era foarte slăbit și palid la față și am insistat că trebuie să facem mișcare împreună zilnic pe coridor și câteva zile era mai bine.

Zilnic ne salutam respectuos și depănam amintiri.

Eu am fost externat în seara de 31 ianuarie și ne-am luat ramas bun cu gândul că ne revedem în cartierul nostru de la Alba Iulia, suntem vecini, pentru a face mișcare ...

Ce pacat ...o voce inconfundabilă cu o ținută scenică excepțională”, a menționat Oleg Cernei.

Redactorul prezentator Alexei Revenco a activat la Radio Moldova peste patru decenii.

„Acum 41 de ani, după trei etape de concurs, care a durat vreo două luni şi la care au participat peste o sută de concurenţi, eu am fost cel selectat şi angajat. Chiar de la bun început m-am îndrăgostit de postul meu de radio şi am vrut din tot sufletul să fiu membru al acestei minunate familii. Pe parcursul anilor am prezentat numeroase emisiuni radiofonice si televizate de diferit gen, multe din ele fiind arhivate si păstrate în fondul instituţiei. Radio Moldova este zbuciumul tinereţii mele frumoase”, mărturisea prezentatorul în unul din interviurile sale.

Pentru munca conştiincioasă şi prodigioasă întru promovarea valorilor naţionale şi imaginii ţării, Alexei Revenco a fost distins cu Ordinul ,,Gloria Muncii” şi cu titlul onorific ,,Maestru în artă”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: