image
Sursa foto: Getty Images

Un campion european a dat verdictul în privința lui Bolt: Nu va ajunge fotbalist profesionist nici într-o sută de ani

Markus Babbel, fostul fundaș german, care a evoluat în cursul carierei sale la Bayern Munchen şi FC Liverpool, nu îi acordă nicio şansă jamaicanului Usain Bolt, fostul star al atletismului mondial, să devină fotbalist profesionist. Babbel este antrenorul echipei australiene Western Sydney Wanderers.

Bolt, câştigătorul a 8 titluri de campion olimpic, doreşte să devină jucător de fotbal profesionist, antrenându-se în prezent alături de echipa australiană Central Coast Mariners, iar în urmă cu o săptămână a marcat două goluri într-un meci de pregătire.

"L-am văzut jucând şi, cu toată dragostea, nu cred că va reuşi acest lucru (să devină fotbalist profesionist - n.red.) nici într-o sută de ani", a declarat Babbel pentru revista elveţiană Blick.

"Este senzaţional ca acţiune de marketing, campionatul australian bucurându-se de mai multă atenţie. Însă, sincer, nu poţi lua acest lucru în serios", a mai spus fostul internaţional german, care antrenează în prezent echipa australiană Western Sydney Wanderes.

Bolt nu a semnat încă un contract de profesionist, dar a fost deja testat antidoping. Campionatul australian de fotbal A-League va începe în acest week-end (20-21 octombrie), iar echipa lui Bolt are meci duminică.

Un alt club din Europa îl vrea pe Usain Bolt

Cu toate astea, Valletta FC, campioana din Malta, speră să-l poată convinge pe cel mai rapid om al planetei să semneze primul contract de fotbalist profesionist, astfel încât jamaicanul să poată juca în Supercupa Maltei, pe 13 decembrie, împotriva celor de la Balzan.

"Un campion este întotdeauna binevenit, iar la Valletta, noi credem că nimic nu este imposibil", a spus directorul clubului, Ghasston Slimen.

Markus Babbel a fost campion european cu naţionala Germaniei în 1996, a câştigat Cupe UEFA şi Supercupa Europei cu FC Liverpool, în 2001, Cupa UEFA cu Bayern Munchen, în 1996, iar în 1999 a jucat cu bavarezii celebra finală a Champions League, pierdută în ultimele secunde în faţa lui Manchester United.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: