image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Litvinenco, atac dur la adresa lui Stoianoglo: „Avem nevoie de un procuror adevărat, dar nu de un papă-lapte”

Republica Moldova are nevoie de un procuror adevărat precum Laura Codruța Kovesi și nu de un „papă-lapte”, consideră ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

„Observ că instituțiile de drept care (încă) sunt controlate de puşcăriabili fugari sau politicieni aruncaţi la groapa de gunoi de cetăţeni au devenit foarte vocali în ultima vreme. În fiecare zi ies cu declaraţii, mai mult politice şi ameninţări la adresa guvernării, dacă aceasta nu-i va lăsa în pace. Avem o veste proastă pentru ei: nu vor fi lăsaţi în pace! Aceste instituţii sunt publice şi plătite din banii cetăţenilor, iar cetăţenii, la alegerile din 11 iulie, s-au exprimat foarte clar cu ce trebuie să se ocupe – să prindă hoţi şi să facă dreptate”, a spus Litvinenco.

„Părerea mea este că avem nevoie de un procuror adevărat, dar nu de un papă-lapte. Un procuror ca L.C.Kovesi, de exemplu. Aceasta nu ieșea zilnic în conferințe de presă să se plângă pe preşedinte şi ministru, ci ”comunica” prin intermediul dosarelor pe care le gestiona împotriva celor ce jecmăneau statul român. Și astfel a obținut încrederea societății. Doar aşa cetăţenii vor avea instituţii puternice, care să le apere interesele”, a adăugat ministrul Justiției.

Reacția lui Sergiu Litvinenco vine după ce Procuratura Generală a anunțat, astăzi, că a expediat un demers în adresa președintelui RM, Maia Sandu, președinte al Consiliului Suprem de Securitate, în care solicită precizări pe marginea constatărilor CSS de la ultima ședință.

Mai exact, atunci CSS a constat că există „numeroase cazuri de tergiversare intenționată a procedurilor de urmărire penală în dosarele de rezonanță”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: