image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Ministerul Educației a anunțat cum se vor desfășura lecțiile de la 1 septembrie

Triajul matinal al elevilor și al personalului instituției, monitorizarea sănătății pe parcursul activității educaționale, echipamentul individual de protecție, distanțarea fizică a grupurilor de elevi, reguli care trebuie respectate începând cu 1 septembrie în toate instituțile de învățământ din RM.

În cadrul unui briefing referitor la aprobarea „Reglementărilor speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021, în contextul epidemiologic de COVID-19, pentru instituțiile de învățământ”, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a anunțat cum se vor desfășura lecțiile începând cu 1 septembrie.

Triajul matinal al elevilor și al personalului instituției, monitorizarea sănătății pe parcursul activității educaționale, echipamentul individual de protecție, distanțarea fizică a grupurilor dr elevi trebuie respectate începând cu 1 septembrie în toate instituțile de învățământ din RM.

Conform datelor colectate de la organele locale de specialitate din domeniul învățământului din numărul total de 1.249 de instituții de învățământ general inclusiv 23 private , modelul 1, prezența la școală 100% a fost ales de 769 instituții de învățământ.

Modelul 2 - învățarea pe schimburi a fost ales de 119 instituții.

Modelul 3 - învățarea combinată zile de prezență și zile la distanță a fost ales de 4 instituții de învățământ.

Modelul 4 - hibrid învățarea pe grupe 50 de copii în clase, 50 online a fost ales de 17 instituții.

Modelul 5 - alternanță pe săptămâni a fost ales de 15 instituții.

Modelul 6 - exclusiv online nu a fost ales de nicio instituție.

Modelul 7 - mixt combinarea modelelor 1, 6 a fost ales de 261 de instituții”, a precizat Șarov.

Noutăţile partenerilor

comentarii: