image
Sursa foto: Jurnal.md

Staff-ul lui Dodon, deranjat că poliția a sechestrat o parte din ziarele „Socialistul”: „Am sesizat instituțiile de drept”

Tipografia privată SRL „EditTipar Grup”, indicată pe ziarul pro-Dodon „Socialistul” , s-ar fi confruntat cu dificultăți tehnice și din această cauză ar fi apelat la întreprinderea de stat Editura „Universul”. Cel puțin așa susțin reprezentanții staff-ului candidatului Igor Dodon.

Staff-ul lui Igor Dodon a emis un comunicat după ce poliția, sesizată de către deputații PAS, a confiscat o parte din tirajul ziarului de propagandă „Socialistul”.

„Condamnăm acțiunea ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral. Am sesizat instituțiile de drept asupra caracterului abuziv și vădit ilegal al acestor acțiuni”, se spune în comunicat.

Aceași sursă mai precizează că „pliantul electoral al candidatului Igor Dodon”, este achitat din fondul electoral și că acest fapt „poate fi probat prin contractul încheiat cu un agent economic”. „Tipografia privată ne-a anunțat că are dificultăți tehnice și a apelat la alt agent economic pentru tipar, la fel în baza unui contract încheiat între ei”, se mai spune în comunicat.

Amintim că deși zairul „Socialistul” este publicat de ÎS Editura Universul, pe acesta este menționat că e tipărit de o întreprindere privată SRL „EditTiparGrup”. Pe ziar scrie că ar fi editat într-un tiraj de 55 de mii de exemplare în timp ce deputații PAS susțin că e vorba de un tiraj de două milioane de exemplare. Ziarul a luat calea spre satele din Moldova prin intermediul Întreprinderii de stat „Poșta Moldovei”. „Asistăm la nedeclararea cheltuielilor pentru materialele electorale”, a comentat azi deputatul PAS Sergiu Litvinenco

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: