"Astăzi (n.r. joi) am avut o reuniune foarte productivă. Am dezbătut decretul prezidenţial potrivit căruia toate contractele între persoane locale în Turcia trebuie să se facă în lire", a declarat preşedintele Uniunii, Fikret Orman, citat de agenţia turcă Anadolu.

"Acest lucru implică faptul că plăţile către jucătorii locali, antrenori şi manageri trebuie transformate în lire. Toate cluburile au fost de acord", a precizat Orman.

Acesta a reamintit că echipele trebuie să se conformeze legii adoptate la mijlocul lunii, care impune ca plăţile către personalul local să se facă în lire. "Măsura va începe să se aplice chiar de astăzi (joi)", a adăugat el.

Deşi nu a menţionat nimic despre jucătorii străini din prima divizie turcă, Fikret Orman a subliniat că măsura se aplică "localnicilor".

Lira turcească s-a depreciat cu 40% de la începutul acestui an, o situaţie în faţa căreia guvernul turc a reacţionat prin încurajarea cetăţenilor de a schimba în lire valutele străine pe care le deţin sau aurul. Însuși Erdogan, președintele Turciei, a făcut apel încă din luna mai la cetățenii săi, cărora le-a cerut să schimbe dolarii sau euro pe care îi au în lire turcești. Executivul de la Ankara a emis, totodată, un decret care ordonă transformarea în lire turceşti a contractelor semnate în monedă străină.