image
Sursa foto: gov.md

Posibile demiteri la Guvern; Chicu: Este o lipsă de disciplină în unele instituții

Unii miniștrii și-ar putea pierde funcțiile. Cel puțin așa a dat de înțeles premierul Ion Chicu care a menționat, astăzi, că evaluarea activității acestora va fi făcută la 100 de zile de activitate a Guvernului.

„Vom face evaluarea la 100 de zile. Este lipsă de disciplină în unele instituții. Nu neapărat ministrul este de vină, dar dacă ți-ai asumat răspunderea, dar dacă subalternul greșește, fii bun și plătește”, a declarat Chicu.

Șeful Guvernului a vorbit despre posibile demisii în contextul în care mai mulți bugetari așa și nu și-au primit salariile pentru decembrie.

„Nu este absolut nicio problemă cu finanțarea. Este o problemă a lipsei de ordine. Sunt probleme cu organizarea activității în instituții. Contabilii ori au dezagregat târziu bugetul, ori au prezentat târziu ordinul de plată. Trebuie de mai concediat, sancționat, inclusiv miniștrii. Dacă nu restabilim disciplina în instituții, pot să mai fie restanțe salariale. Eu admit că vor fi contabili care vor prefera să se ducă de 8 martie în concediu”, a adăugat Chicu.

Guvernul urmează, în a doua jumătate a lunii februarie, să prezinte un raport după 100 de zile de activitate în fața Parlamentului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: