image
Sursa foto: Reuters

Guvernul confirmă: Șeful Diplomației UE, Josep Borrell, ar putea întreprinde, în curând, o vizită la Chișinău

Guvernul de la Chișinău confirmă că Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, ar putea întreprinde, în curând, o vizită în Republica Moldova.

„Da, există asemenea discuții. Veți fi notificați în procedura obișinuită”, a declarat premierul Natalia Gavrilița la solicitarea jurnaliștilor.

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la potențiala activare a influenței ruse în Georgia și Moldova pe fondul atacului armat al Moscovei împotriva Ucrainei.

„Suntem îngrijorați pentru ceea ce se poate întâmpla în întreaga regiune. Ne este teamă că Rusia nu se va opri în Ucraina”, a declarat înaltul diplomat european în urma reuniunii extraordinare a miniștrilor de externe ai UE la sfârșitul zilei de 27 februarie.

„Și influența Rusiei poate începe să lucreze în țările vecine, Moldova și Georgia”, a continuat șeful UE pentru politică externă, adăugând că intenționează să viziteze Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: