Deși nu a trecut nici un an, drumul respectiv s-a transformat într-un șantier, pentru că se fac lucrări de renovare a rețelelor inginerești. Locatarii se bucură că țevile vor fi schimbate, dar nu înțeleg cum e posibil ca aceste lucrări să aibă loc după ce drumul a fost reparat recent.

Cei pe care i-am întâlnit pe la porți, spun că de când au început lucrările, gospodăriile lor au fost inundate de nenumărate ori.

Pentru explicații am mers la primăria Codru. Primarul Vladimir Munteanu nu era la locul de muncă și l-am sunat. El a refuzat să ofere detalii, motivând că nu știe nimic, chiar dacă nici n-am reușit să îl anunțăm cu ce ocazie am venit. Ne-a spus că mai multe știe arhitectul Gheorghe Stegărescu. Potrivit lui, înainte de începerea lucrărilor de reparație a porțiunii de drum s-a adresat la cei de la „Apă- Canal”, cerându-le să intervină. Întreprinderea le-ar fi trimis o scrisoare, pe care Stegărescu a refuzat să ne-o arate, prin care sunt anunțați că țevile ar fi într-o stare satisfăcătoare. Așa că responsabilii din cadrul primăriei s-au grăbit să repare drumul.

Mai apoi, lucrurile au luat o altă întorsătură.

Responsabili din cadrul primăriei Chișinău nu ne-au răspuns la apel pentru a comenta situația. Am reușit să luăm legătura cu cei de la Întreprinderea Apă-Canal. Directorul tehnic al întreprinderii Anatol Lichii n-ea spus că se va documenta și va reveni ulterior cu detalii. Precizăm că pentru reparația capitală a străzii Drumul Schinoasei, cu o lungime de aproape un kilometru, primăria Codru a alocat un milion și jumătate de lei.