image
Sursa foto: pharmaceutical-technology.com

Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale: Importul unui lot de vaccin rusesc Sputnik V, scutit de taxele vamale

Importul unui lot de 182 de mii de doze de vaccin rusesc Sputnik V va fi scutit de plata taxelor vamale. Decizia a fost luată astăzi de Comisia pentru Situații Excepționale, a anunțat premierul interimar, Aureliu Ciocoi, cu puțin timp în urmă.

Ciocoi a precizat că este vorba de un lot de 120 de mii de doze de vaccin Sputnik V acordate Guvernului RM cu titlu de donație și importat din Rusia de Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Totodată, 62 de mii de doze cu titlu de donație vor ajunge în raioanele din stânga Nistrului.

„Rămâne să clarificăm când partida respectivă va ajunge în Republica Moldova”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Premierul interimar a adăugat că Agenția Medicamentului va elibera autorizația de import pentru lotul de vaccin Sputnik V.

Comisia pentru Situații Excepționale a mai decis să plafoneze prețul vaccinurilor anti-Covid-19 în cazul în care ar urma să fie importate în Republica Moldova pe cale comercială.

Astfel a fost introdusă o derogare prin care prețul de producător la vaccinurilui anti-Covid-19 se va stabili în cuantumul solicitat de producător sau de deținătorul certificatului de înregistrare a medicamentului.

Tot astăzi, Comisia a decis că bunurile de uz personal sau casnic ale debitorului nu vor putea fi sechestrate în perioada stării de urgență.

Comisia a mai stabilit că, în perioada stării de urgență, funcționarii nu vor beneficia de dreptul la acordarea premiului unic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: