image
Sursa foto: border.gov.md

„Șofer” cu opt categorii: Un tânăr de 25 de ani, depistat la PTF Criva cu permisul de conducere falsificat

Un ucrainean a făcut cale întoarsă după ce polițiștii de frontieră din punctul de control și trecere Criva-Mamalâga i-au depistat permisul de conducere cu indici necaracteristici. Incidentul a fost consemnat în dimineața zilei de astăzi, pe sensul de intrare în țară.

La linia de control, la primele ore ale dimineții s-a prezentat un cetățean al Ucrainei la volanul mijlocului de transport de model Mercedes Benz CL 550.

Deținând și cetățenia română, tânărul în vârstă de 25 de ani a prezentat permisul de conducere, care ar fi eliberat de către autoritatea competentă din România. Actul respectiv îi oferea șoferului posibilitatea de a conduce opt categorii de mijloace de transport.

După identificarea călătorului, au apărut suspiciuni asupra veridicității permisului, deoarece acesta indica elemente necaracteristice. Urmare a cercetărilor suplimentare s-a constatat falsificarea acestuia.

Audiat, tânărul a relatat că permisul a fost perfectat de către o persoană cunoscută, însă el nu cunoștea nimic despre cele depistate.

Documentul a fost ridicat și urmează să fie transmis spre expertiză, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările sub toate aspectele legale. Conducătorul auto a făcut cale întoarsă în Ucraina și riscă o amendă conform art. 361 al. (1) CP a RM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: