image
Sursa foto: Getty Images

Suedia uimește în continuare! Campionatul se reia fără testare pentru COVID-19

Suedia surprinde și când e vorba de fotbal - spre deosebire de alte campionate, scandinavii adoptă măsuri lejere înainte de reluarea meciurilor.

Conforrm normelor, jucătorii și antrenorii echipelor de fotbal nu vor fi obligați să efectueze testele pentru coronavirus după ce se va da liber la antrenamente și jocuri oficiale.

Fotbaliștii vor trebui doar să completeze un formular în fiecare dimineață prin care fac o autoevaluare a stării lor de sănătate. Apoi trebuie să-l trimită prin email medicului de la club. Singura condiție este ca ei să stea acasă dacă nu se simt bine.

Mai mult, dacă un jucător sau un membru al staff-ului crede că este infectat, el trebuie să se prezinte la spital pentru a fi testat. În acest fel, cluburile au scăpat de responsabilitatea de a-și supraveghea jucătorii și de a le impune reguli de distanțare.

Suedezii rămân astfel fideli principiilor cu care au abordat în general pandemia de coronavirus - nordicii nu au apelat la stare de urgență și nu au impus restricții severe.

Oficialitățile vor decide la finalul săptămânii dacă primele două ligi din Suedia se vor relua luna viitoare. Federația speră ca ediția de campionat să programeze meciuri din 14 iunie.

Meciurile de fotbal nu au fost complet interzise în Suedia, astfel că formațiile din eșaloanele inferioare au continuat să joace partide amicale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: