image
Sursa foto: mamica.ro

Trăsurile pentru turiști din Viena livrează alimente și preparate culinare pentru persoanele vârstnice

Trăsurile care obişnuiau să transporte turişti în Viena, una dintre atracţiile capitalei austriece, ale cărei străzi pavate sunt în prezent aproape goale, au fost transformate provizoriu într-un serviciu care livrează alimente şi preparate culinare pentru persoanele vârstnice, informează Agerpres.

Sunetul familiar al copitelor de cai pe străzile vieneze a dispărut aproape cu desăvârşire în centrul oraşului, cu excepţia zonelor din jurul hotelului Intercontinental, unde câteva atelaje preiau în fiecare zi alimente preparate în bucătăria hotelului pentru a le distribui vârstnicilor din cartier.

Lipsit de clienţi, somptuosul stabiliment de cinci stele continuă să utilizeze cuptoarele din bucătăriile sale pentru a găti între 200 şi 300 de preparate pe zi, destinate bătrânilor din oraş.

Echipe de voluntari asigură livrarea, folosind bicicleta, autoturismul sau trăsura, aşa cum procedează Christian Gerzabek, care şi-a pus eleganta şaretă neagră trasă de doi cai albi în serviciul acestei iniţiative insolite.

Lucrând cu jumătate de normă în calitate de vizitiu, activitatea lui s-a oprit complet în pofida vremii primăvăratice. „Caii au nevoie în continuare să se mişte, ei vor să facă mişcare după ieşirea din iarnă", a explicat el pentru AFPTV.

„Mi-am spus că ar trebui să combinăm această nevoie a lor cu o acţiune caritabilă", a adăugat Christian Gerzabek, care poartă o mască sanitară în timpul deplasărilor prin oraş.

Iniţiativa reprezintă o adevărată mană cerească pentru Anneliese Nebenfuhr, o pensionară care a primit joi cu multă recunoştinţă o masă zilnică şi i-a cerut vizitiului să transmită mulţumirile sale întregii echipe de la hotelul Intercontinental.

Directoarea hotelului, Brigitte Trattner, a dezvăluit că vizitii din Viena au fost primii care au răspuns apelurilor lansate în vederea găsirii unor voluntari pentru acest serviciu de livrări.

Hotelul Intercontinental, o clădire cu 11 etaje, este "o instituţie de peste 50 de ani" şi conducerea sa este de părere că imobilul face parte integrantă din arondismentul al treilea, situat în apropiere de centrul istoric al Vienei, a explicat directoarea hotelului.

„În mod natural, am început să ne gândim: 'Cum putem să ajutăm?'", a adăugat Brigitte Trattner.

Această iniţiativă va fi continuată printr-o acţiune ce va consta în livrări de alimente pentru personalul unui spital din acelaşi cartier.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: