image
Sursa foto: Getty Images

Adio Kylian Mbappe? Real Madrid a aflat cu cât trebuie să reducă bugetul de salarii

Florentino Perez a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce au fost divulgate înregistrările în care se referea la numeroase vedete care au jucat la Real Madrid, de la Raul și Casillas la Cristiano Ronaldo.

Dar președintele madrilenilor are și alte bătăi de cap - trebuie să reducă plafonul salarial cu 170 de milioane de euro, aceeași problemă cu care se confruntă și rivala Barcelona.

Anul trecut, bugetul pentru salarii a fost de 473 de milioane de euro, iar acum nu poate depăși 300 de milioane de euro în 2021-2022, din cauza datoriilor.

Sunt 35 de jucători în lotul lui Carlo Ancelotti, iar Florentino Perez speră să scape de cel puțin 5 jucători cu salarii mari.

Primul ar fi Raphael Varane, care este dorit de Manchester United, și a intrat în ultimul an de contract.

Apoi, Gareth Bale și Eden Hazard sunt pe lista neagră, salariul lor reprezentând 13% din bugetul total. Galezului îi expiră contractul anul viitor, în timp ce lui Hazard în 2024.

Isco, Martin Odegaard și Dani Ceballos, jucătorii ignorați de Zinedine Zidane, ar urma să aibă aceeași soartă și cu Ancelotii, și să fie vânduți sau împrumutați.

Dar vestea cea mai proastă este faptul că transferul lui Kylian Mbappe devine aproape imposibil în aceste condiții.

Francezul de la PSG ar costa cel puțin 180 de milioane de euro, iar salariul lui ar deveni cel mai mare de pe Bernabeu, în condițiile în care parizienii îi oferă 25 de milioane de euro de sezon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: