image
Sursa foto: captură video

Luptă contra cronometru: Un băiețel din Orhei are nevoie de un vaccin de peste două milioane de dolari pentru a putea merge

Starea de sănătate a băiețelului de trei ani din satul Ivancea, raionul Orhei, despre care vă vorbeam acum jumătate de an, se agravează de la o zi la alta. Viața lui Mihai Reaboi, care suferă de Amiotrofie spinală, este din ce în ce mai grea. Pentru a stopa progresul bolii, este nevoie de un vaccin, care poate fi găsit la clinici private din Europa. Prețul preparatului este unul ireal pentru familia copilului - peste două milioane de dolari.

Natalia Reaboi, mama lui Mihai: „Mișa este soare? - Soare. - Mișa a mâncat poamă? - Poamă...Se cobora de pe pat câte puțin. Acum deloc. Nici în picioare nu mai stă. Mâinile le ridică cu mult mai greu.Boala asta progesează. Timpul nu este în favoarea noastră."

Și asta pentru că vaccinul poate fi administrat doar până la vârsta de 5 ani. Părinții băiatului au reușit cu greu să adune până acum doar 6% din suma necesară.

Natalia Reaboi, mama lui Mihai: "Avem în prezent 122 de mii de dolari.Eu nu știu cum se poate de adunat suma asta. Am apelat la toate ministerele din țară, la autorități, dar din păcate, nimeni nu ne ajută.- Aveți un timp limită până când trebuie să îi faceți acest vaccin? - Da. Putem să îl facem până la 21 de kilograme și până la vârsta de cinci ani. Noi avem deja 13,5 kilograme."

Neadministrarea vaccinului în acest interval poate fi fatală pentru copil.

Natalia Reaboi, mama lui Mihai: "Boala se ridică de la picioare la piept. Se blochează mușchii. Copiii trec la intubare. Nu mai pot vorbi, doar te pot privi. Sunct copiii care văd moartea cu ochii.Mă strădui în fața lui să nu plâng. Și soțul strigă la mine, dar noaptea nu pot dormi cu gândul că pot să-l pierd. Trebuie să-l verificăm și pe băiatul cel mare. Probabil este purtător sau are boala asta. Ea poate să progreseze și la vârsta de 16 - 18 ani."

Starea de sănătate a lui Mihai se agravează.

Maria Reaboi, bunica lui Mihai: "El dacă vede că băieții aleargă în drum, îmi zice: Musea, hai să îi ajungem. Și eu cu căruciorul alerg după ei. Este așa de bucuros că este în rând cu ei."

Cei care vor să îi dea o șansă la viață lui Mihai, o pot contacta pe mama acestuia la numărul de telefon: 068 - 056 - 625.

Noutăţile partenerilor

comentarii: