image
Sursa foto: Cotidianul

Tarifele pentru serviciile cadastrale și actele de stare civilă se scumpesc de câteva ori; „Moștenire de la Guvernul Chicu”

Guvernul Chicu a lăsat „o bombă cu ceas” prin faptul că a aprobat la 22 decembrie 2020 Hotărârea nr. 966, care, sub paravanul modificării metodologiei de formare a tarifelor pentru serviciile Agenției Serviciilor Publice (ASP), prevede majoritatea acestor tarife de câteva ori, fapt care va fi resimțit de fiecare cetățean care va avea nevoie de eliberarea unui act cadastral sau a unui certificat de stare civilă. Anunțul este făcut de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

„Modificările intră în vigoare treptat, tocmai în perioada campaniei electorale. Din 4 mai brusc au crescut tarifele la serviciile cadastrale și eliberarea documentelor de stare civilă. Din 1 iulie vor intra în vigoare noile tarife la eliberarea actelor de identitate. De exemplu, tariful pentru eliberarea extrasului din Registrul bunurilor imobiliare a crescut de la 51 la 130 lei. Serviciile pentru înregistrarea primară a bunurilor imobiliare s-au scumpit de 2-3 ori. Eliberarea certificatului sau a duplicatului privind starea civilă devine pentru cetățeni mai scumpă de aproape 6 ori!”, a declarat Alexandru Slusari.

În acest context, Platfroma DA, a solicitat guvernului interimar și  ASP care potrivit lui Slusari ar fi sub control „tandemului Nichiforciuc/Andronache” explicații și revizuirea urgentă aacestor tarife.

Alexander Slusari califică aceste majorări drept „o bătaie de joc” de oamenii din Republica Moldova care și așa sunt afectați actualmente de criza social-economică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: